Leeftijdsbewust personeelsbeleid

handige hulpmiddelen

Er bestaan geen kant-en-klare oplossingen inzake personeelsbeleid. Elke organisatie is anders en maatwerk is hoe dan ook de boodschap.

Dit wil niet zeggen dat ieder voor zich het warm water moet uitvinden. In dit luik vind je een overzicht van een aantal instrumenten en methodieken die je op weg zetten bij het bedenken en uitvoeren van nieuwe acties binnen het personeelsbeleid van jouw organisatie.

Knipperlichtmeter
Dataverzameling

Project 'Balans'

De JUISTE STOEL 

We weten allemaal hoe belangrijk werktevredenheid wel is - ook voor oudere werknemers. De vijftigplusser die lang en graag de juiste functie uitoefent, deelt z'n ervaring en kennis en zet jonge werknemers op weg. Werkgevers die oudere werknemers de juiste functie geven, genieten van meer loyaliteit en van een efficiŽntere samenwerking. 

Dejuistestoel.be wil werknemers, werkgevers en het middenveld hierin zo goed mogelijk bijstaan. De site is het centrale infopunt, met links naar interessante websites, adressen en een heleboel tips en info. Hiermee wil de Vlaamse overheid en de SERV zoveel mogelijk 50-plussers op de juiste stoel krijgen.

 

Generatiebril

De generatiebril tracht via inzicht in verschillen en gelijkenissen medewerkers bewust te maken van de krachten van elke generatie. Van hieruit wil het project inzicht, interactie en samenwerking tussen de generaties bevorderen.

Op deze website vind je verschillende instrumenten waar je mee aan de slag kan